Pachete cu mancare, rechizite si jucarii de Giving Tuesday

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.12.2013 12:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Pentru a marca pentru prima oara in Romania miscarea Giving Tuesday, Organizatia Salvati Copiii Timisoara, alaturi de 123ContactForm si Quick Lunch, anunta derularea actiunii caritabile adresate copiilor beneficiari ai celor doua centre ale Organizatiei Salvati Copiii Timisoara (Centrul Educational si Centrul Crestem Impreuna) ce va avea loc marti, 03 decembrie a.c.
Cei 25 de copii care fecventeaza zi de zi Centrul Educaţional  deschis in cadrul Scolii Generale nr. 11 din Timişoara, care provin din familii cu situaţie precara din punct de vedere socio-economic, şi cei 25 de copii de la Centrul Creştem Impreuna, ce funcţioneaza la Şcoala Generala nr. 1 Timişoara, ai caror parinţi sunt plecaţi in strainatate, vor primi pachete cu mancare, rechizite, jucarii, in valoare totala de 6000 de lei. Sunt copii aflaţi intr-un risc foarte mare de abandon şcolar, copii  care resimt un deficit de afecţiune familiala sau copii care nu sunt hraniţi corespunzator varstei, nu sunt imbracaţi potrivit cu vremea de afara, nu sunt stimulaţi sa se joace sau sa inveţe.

Campania isi propune constientizarea comunitatii locale cu privire la  importanta contributiilor caritabile si de voluntariat, adresate tuturor celor aflati in nevoie.
Astfel, dupa un efort inaugural de succes care a avut loc in toamna anului 2012 in SUA, ideea Giving Tuesday a luat amploare, iar  intr-un timp foarte scurt (1 an) a devenit o miscare globala la care din acest an adera si Romania, la initiativa 123ContactForm, prin aceasta prima campanie.

“Cand am auzit despre miscarea Giving Tuesday din Statele Unite, ni s-a parut o idee extraordinara care ar merita impartasita si de societatea din Romania. Este o ocazie ca fiecare dintre noi sa isi ia timp pentru a se gandi la ceilalti. Credem intr-o lume mai buna pe care ne-o putem construi singuri, de aceea va invitam sa va alaturati Giving Tuesday!” spune Florin Cornianu, CEO al 123ContactForm.

Inceputa ca o mişcare naţionala in SUA in anul 2012, inspirata de existenta zilelor Black Friday şi CyberMonday, cand frenezia cumparaturilor este pe primul loc, aceasta initiativa este una a caritatii si are ca scop incurajarea publicului de pretutindeni inclusiv firme, corporatii, organizatii caritabile, centre comunitare, persoane fizice si familii sa adere unui scop comun - de a ajuta pe alţii şi de a stimula modalitati de a oferi mai mult, intr-un mod implicat prin contributii caritabile si de voluntariat.
Astfel, in acest an pentru prima oara in Romania o zi obisnuita de marti devine in 3 decembrie o zi speciala in care 50 de copii beneficiari ai centrelor Educational si Crestem Impreuna (din cadrul Organizatiei Salvati Copiii Filiala Timisoara) vor descoperi caritatea.     
De asemenea, prin acest prim pas se doreste ca pe viitor intreaga societate romaneasca sa imbratiseze aceasta initiativa care sa reuneasca reprezentanti ai mediului de afaceri, organizatii nonprofit, comunitati si institutii intr-un demers unitar de a face bine.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.