Pagube de milioane din furturile de la Enel si CFR

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.11.2011 14:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Astăzi, la Instituţia Prefectului, a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a avut pe ordinea de zi sunt probleme legate de arderile necontrolate şi de incendiare a vegetaţiei uscate şi a miriştilor,respectiv măsuri pentru prevenirea şi reducerea numărului cazurilor de sustragere sau distrugere ale infrastructurii feroviare publice, pe raza Sucursalei Centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii CF Timişoara şi a infrastructurii electrice, pe raza S.C. Enel Distribuţie Banat S.A. – Zona Timişoara.

Conform datelor prezentate de ISU Banat, pe parcursul anului 2010 a avut loc o creştere semnificativă a arderilor necontrolate şi incendieri a vegetaţiei uscate, numărul acestora ajungând la 761, din care 132 numai în municipiul Timişoara. Pentru a ajuta la depistarea celor care dau foc, prefectul Mircea Băcală a decis să se transmită adrese tuturor primăriilor, care vor fi obligate să desemneze o persoană (în general agentul agricol) care să anunţe imediat orice ardere de mirişte sau vegetaţie, pentru ca organele de ordine să poate depista făptaşii.
În ceea ce priveşte furturile de echipamente ale ENEL, a fost prezentat faptul că în cursul anilor 2010-2011 s-au produs un număr de 60 de devastări şi furturi, valoarea pagubelor estimate depăşind suma de un milion de lei. S-a dispus o colaborare mai eficientă cu Poliţia şi s-a luat în considerare propunerea prefectului Mircea Băcală de amplasare a unor sisteme de alarmare şi a unor sisteme de supraveghere video în zona transformatoarelor.
Pe de altă parte, furturile de la Sucursalei Centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii CF Timişoara, din acest an, au produs pagube de peste 1,8 milioane de lei.
Având în vedere faptul că, în general, ceea ce se fură de la ENEL sau CFR sunt obiecte ce sunt vândute la firmele care colectează fier vechi, la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă au fost invitaţi şi reprezentanţi ai acest firme. A reieşit faptul că obiectele furate sunt comercializate la firme neautorizare, motiv pentru care s-a decis demararea unor controale la aceste firme.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.