Paine romaneasca dupa model francez

Scris de Titus Balan | Publicat in 06.09.2013 16:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Fostul ministru al agriculturii, Valeriu Tabără, se declara destul de sceptic in privinta laturii benefice a reducerii taxei pe valoarea adaugata la paine.
Pe care o consideră o masura buna intr-un cadru legislativ deficitar.
Sigur ca o reducere a TVA la paine, in principiu, este o masura buna, dar aplicarea ei va fi foarte greoaie si cu multe poticneli in situatia actuala de la noi.
Orice partid si orice politician va avea castig in ochii alegatorilor daca va lua o astfel de masura.
Dar ar trebui analizata foarte bine si aplicata o astfel de masura de reducere pe tot lantul de productie al painii.
Doar astfel se vor vedea ieftiniri reale care sa se regaseasca in portofelul cumparatorului.
De la motorina si utilajele care se folosesc la lucrarile agricole, la depozitarea si industrializarea graului, pana la produsul finit sub forma sa de paine.
O astfel de situatie se intalneste in Franta, unde exista un cod fiscal aparte pentru produsele agricole.
Tot modelul francez impune si un fond de acoperire a riscurilor care este cota parte din TVA-ul redus specific agricol.
Aplicarea otova a aceluiasi cod fiscal in toate domeniile de activitate economica este un adevarat model de anti-progres, a conchis Valeriu Tabara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.