Parcul Botanic va fi accesat de arta prezentului continuu

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.06.2014 17:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Din 6 iunie, Fundaţia Rubin umple Parcul Botanic de artişti şi de evenimente.

O noua ediţie AccesART, festivalul organizat de Fundaţia Rubin, scoate, la propriu, arta in strada, intr-un un eveniment anual dedicat artelor şi culturii contemporane, care are ca scop creşterea vizibilitaţii şi importanţa creaţiei artistice in viaţa comunităţii. Alaturi de Fundatia Rubin au raspuns pozitiv si sustin evenimentul 20 de institutii si organizatii culturale locale.

Cea de-a şaptea ediţie care se va desfăşura, in perioada 6 - 8 iunie 2014, in Parcul Botanic din Timişoara, are tema „Prezent continuu”.
Vor fi ateliere de creatie, spectacole, literatura, concerte, performance, proiectii, instalatii si expozitii.
Ediţia din 2014 este una cu totul speciala fiindca imbina frumusetea naturii cu spiritul creativ, promovand in aceeasi masura cel mai frumos parc din Timisoara.

”Obiectivele proiectului nostru sunt: sprijinirea şi promovarea tinerilor artişti; stimularea creaţiei şi promovarea artelor şi industriilor creative; educarea consumatorului. Fundaţia Rubin consideră esenţiale activităţile culturale destinate publicului larg in promovarea culturii ca factor decisiv in dezvoltarea firească a unei societăţi stabile, fondată pe norme şi valori calitative”, a declarat Roxana Cirţ, directorul Fundaţiei Rubin, organizatorul evenimentului.

Timişorenii sunt invitaţi sa participe la peste 30 de ateliere de creatie deschise si interactive: pictura plain-air, action painting, atelierul de supereroi, linogravura, stickere, de la tehnici clasice la cele mai extravagante experimente in arta. La ateliere se anunţa invitaţi surpriza.
Timisorenii pot asculta in concert jazz, muzica experimentala, flamenco, muzica clasica, rock alternativ şi pot viziona trei spectacole de teatru.
Evenimentul este recomandat persoanelor intre 2 si +90 de ani. Programul complet este disponibil pe www.accesart.ro, accesul la toate activităţile din cadrul festivalului fiind gratuit.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.