Parteneriat inter-regional intre universitati si mediul de afaceri

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.07.2012 16:21 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, Universitatea de Vest din Timişoara, în calitate de partener în cadrul proiectului „Practica studenţilor economişti. Parteneriat inter-regional pe piaţa muncii între universităţi şi mediul de afaceri" (acronim PRACTeam)anunţă organizarea Galei PRACTeam, în luna iulie, sub coordonarea echipei de la nivel inter-regional.
Evenimentul urmăreşte dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale studenţilor economişti în perioada stagiilor de pregătire practică şi internship, realizate în cadrul unui parteneriat inter-regional pe piaţa muncii între universităţi şi mediul de afaceri, în vederea îmbunătăţirii inserţiei economiştilor pe piaţa muncii.
La activităţile Galei PRACTeam, pot participa toţi studenţii selectaţi în grupurile ţintă ale proiectului (II – studenţi studii universitare de licenţă şi III – studenţi studii universitare de masterat), participanţi la activităţile de instruire de la nivelul celor trei universităţi partenere.
Evaluarea lucrărilor se va realiza de către o comisie numită pe fiecare nivel de organizare.
Gala PRACTeam se organizează pe nivele – teritorial – la nivelul partenerilor şi inter-regional – la nivelul Universităţii din Oradea - cu scopul evaluării, selectării, nominalizării, promovării şi premierii studenţilor selectaţi în grupurile ţintă ale proiectului PRACTeam.
Gala PRACTeam, nivel teritorial, se va desfăşura la Universitatea de Vest din Timişoara – 25 iulie 2012, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, str. J.H. Pestalotzzi, nr. 16, Amfiteatrul Dumitru Mareş, de la ora 16.
În cadrul acestui eveniment se vor evidenţia rezultatele obţinute de studenţii Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor în cadrul stagiilor de practică efectuate prin intermediul proiectului precum şi organizaţiile gazdă cu cea mai mare implicare în coordonarea studenţilor practicanţi. Premiile teritoriale acordate studenţilor pe baza rezultatelor obţinute în stagiile de practică sunt următoarele: Premii pentru performanţe deosebite demonstrate pe parcursul sau la sfârsitul stagiului de practică: 1 Premiu de excelenţă (1850 RON); 12 Premii I pentru rezultate excepţionale (1200 RON) obţinute pe perioada stagiului de practică (câte 1 student de la fiecare specializare de licenţă şi masterat). O altă categorie de premii alocate studenţilor în cadrul prezentului proiect care se va acorda la nivel inter-regional constă în Premii concursul „Idei de îmbunătăţire a activităţii organizaţiei gazdă a stagiilor de pregătire practică”): Premiul I inter-regional - 1600 RON; Premiul II inter-regional - 1500 RON; Premiul III inter-regional - 1400 RON. Premierea acestor studenţi va avea loc în cadrul evenimentului inter-regional Gala PRACTeam, care se va desfăşura la Oradea în data de 27 iulie 2012.
Concursul se desfăşoară pe baza Regulamentului de organizare şi desfăşurare al Galei PRACTeam, postat pe site-ul proiectului www.practeam.ro, secţiunea Gala PRACTeam.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.