Parteneriat intre profesionistii apelor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.02.2012 14:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Joi, 23 februarie, la ora 11, în Sala de consiliu a Primăriei Timişoara se va semna memorandumul de colaborare între Fundaţia româno-germană Aquademica, al cărei co-fondator este societatea Aquatim şi German Water Partnership, Parteneriatul german al apei.Documentul deschide drumul unei colaborări de lungă durată pentru schimburi de experienţă şi participare la proiecte comune de dezvoltare profesională în domeniul apei.

Evenimentul se va desfăşura în prezenţa primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a Excelenţei Sale Klaus Christian Olasz, Consul german la Timişoara şi dr. ing. Ilie Vlaicu, director general al Aquatim.
Înţelegerea va fi parafată la nivelul conducerii executive a celor două organizaţii, pentru GWP fiind prezenţi Stefan Girod şi Peter Köstner, iar din partea Aquademica Monica Isacu şi Mihai Grozăvescu.
German Water Partnership este o asociaţie de firme, instituţii şi universităţi, sub tutela ministerelor federale ale mediului, economiei, ştiinţei şi cercetării, de dezvoltare şi de externe. Obiectivul asociaţiei este promovarea pe plan internaţional a industriei şi tehnologiei germane de management al apelor. În anul 2009, în cadrul asociaţiei s-a înfiinţat Forumul România, care urmăreşte dezvoltarea unui cadru de colaborare între profesioniştii din cele cele două ţări.
Fundaţia Aquademica, ai cărei membri fondatori sunt operatorul regional de apă şi canalizare Aquatim şi Departamentul de ape uzate de la Primăria München, pune la dispoziţia specialiştilor români din industria apei programe de instruire profesională, cu accent pe latura practică şi beneficiind de aportul unor lectori cu experienţă internaţională. În anul 2011, fundaţia a organizat 14 cursuri şi seminarii, la care au participat peste 350 de cursanţi de la 41 de companii.
Un alt domeniu abordat de fundaţie este cel al proiectelor naţionale şi internaţionale având ca obiect gestionarea mediului, în special a apei potabile şi uzate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.