Parudimos de la Timisoara, la ciordeala europeana

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.03.2013 15:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului BEBI LEONARD-VALENTIN, preşedinte al Asociaţiei 'PARUDIMOS' Timişoara, în sarcina căruia s-au reţinut schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată (89 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Totodată, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului ASOCIAŢIA 'PARUDIMOS' Timişoara, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată (89 acte materiale).
La data de 27 iulie 2010, Consiliul Local al comunei Dumeşti, judeţul Iaşi a devenit beneficiarul unui contract de finanţare pentru punerea în practică a proiectului 'Măsuri active pentru prevenirea abandonului şcolar', finanţat din Fondul Social European - P.O.S.D.R.U. Obiectivul general al proiectului l-a constituit 'prevenirea si corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii prin promovarea parteneriatului şcoală-comunitate-părinţi, prin creşterea atractivităţii educaţiei şi prin sprijinirea elevilor din categoriile vulnerabile, într-un mediu educaţional deschis şi inclusiv'.
În vederea derulării proiectului, la data de 19 septembrie 2010, Consiliul Local Dumeşti a încheiat un acord de parteneriat cu Asociaţia 'PARUDIMOS' Timişoara, reprezentată de inculpatul Bebi Leonard-Valentin, în calitatea sa de preşedinte al acestei asociaţii.
 În acest context, în perioada decembrie 2010 - august 2011, inculpatul Bebi Leonard-Valentin, în calitate de preşedinte al asociaţiei menţionate mai sus, şi-a însuşit din contul asociaţiei şi a cheltuit în interes personal suma de 901.874,25 lei (echivalentul a aproximativ 210.104 euro), primită cu titlu de prefinanţare în cadrul proiectului.
 De asemenea, la data de 3 noiembrie 2011, pentru a demonstra că nu a cheltuit banii în alte scopuri decât cele pentru care au fost alocaţi, inculpatul Bebi Leonard-Valentin a falsificat şi a prezentat unui reprezentant al managerului de proiect un extras de cont bancar al asociaţiei.
 Consiliul Local Dumeşti s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 901.874,25 lei. Nu au fost luate măsuri asigurătorii întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpaţilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.