Pasarile din Periam, studiate din euro-turnuri...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.03.2013 16:59 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Periam - Primăria Comunei Periam organizează conferinţa de încheiere a proiectului Punte ecologică peste râul Mureş între Makó şi Periam, proiect implementat în parteneriat cu Primăria oraşului Makó din Ungaria, lider de proiect.
Obiectivul specific al proiectului de dezvoltare a unei infrastructuri adecvate derulării programelor educative în zona de frontieră a Luncii Mureşului în condiţii de protejare şi conservare a biodiversităţii s-a concretizat în înfiinţarea centrului de informare şi educare ecologică.
Infocentrul este punctul central al proiectului destinat susţinerii de cursuri şi seminarii în sala de la parter, cu capacitate de 40 locuri, dotată cu echipament multimedia.
Mai există un minilaborator la mansardă, destinat studiului şi experimentelor: observaţii asupra florei şi faunei din zonă inclusiv sub microscop, determinarea calităţii apei.
Dotarea şi amenajarea infocentrului permite asigurarea condiţiilor de folosire a ariei protejate ca şi clasa pentru ,,ore în aer liber”, metodă eficientă pentru interpretarea şi explicarea particularităţilor zonei şi educaţie ecologică.
Pentru studiul asupra faunei, în special păsări, au fost realizate două turnuri de observare în amonte şi aval de amplasamentul Infocentrului.
Turnurile de observare sunt realizate din lemn şi sunt prevăzute cu două platforme: una la 4 m înălţime, închisă, pentru observaţii pe timp de iarnă, cea de-a doua la 6 m, deschisă, pentru observaţii pe timp de vară.
De la Infocentru la turnurile de observare pornesc două trasee de studii. Acestea urmăresc drumurile de exploatare şi potecile existente în păduri, păşuni împădurite şi păduri cu tufişuri. Traseele au păstrat cadrul natural existent, accesul asigurându-se prin toaletarea lăstărişului şi nivelarea cu material local, acolo unde s-a impus.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.