Pasteluri urbane pentru brandul Timisoarei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.10.2012 10:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Astăzi începe la Timişoara cea de a V-a ediţie a Taberei „Pastel Urban”, organizată de Fundaţia Rubin. Timp de patru zile, până duminică, invitaţii acestei ediţii,Adrian Chira, Adrian Ioniţă, Călin Beloescu, Dan Palade, Loredana Tîrzioru, Maria Balea, Petrică Ştefan, Sorin Nicodim şi Vasile Tolan vor portretiza colorat Timişoara. 

Toamna la Timişoara se numără artiştii. La ediţia aceasta sunt nouă. Unul mai strălucit ca altul. Cu premii, expoziţii în străinătate şi în ţară la activ. Vin din toată ţara şi au un singur scop în zilele ce urmează: să surprindă în batoane de pastel colorate spiritualitatea culturală şi arhitecturală a oraşului Timişoara.
Fundaţia Rubin are drept principală preocupare atragerea către oraş a unor personalităţi de primă mână în domeniul artei, care an de an, îşi exprimă, aici, sentimentele într-o viziune proprie.
”Este fără doar şi poate un model de promovare a brandului oraşului nostru. Este încă o cărămidă pusă la temelia construcţiei pe care ne-o dorim cu toţii, ca Timişoara să devină capitală culturală europeană, peste câţiva ani”, a declarat Stelian Cirţ, preşedintele Fundaţiei Rubin.
Tabăra „Pastel Urban” - Timişoara nu este doar o readucere a artei plastice şi a artistului în stradă, mai aproape de publicul receptor, ci şi-a asumat misiunea, nu întotdeauna uşoară, de a creşte colecţia de opere de artă care ilustrează în imagini reprezentative oraşul de pe Bega, unele care surprind arhitectura şi spiritul local, elemente determinante în procesul de constituire a brandului Timişoarei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.