Patriarhul Daniel, primul cetatean de onoare (PSD) al judetului Timis?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.04.2014 16:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Unul dintre subiectele ”interpelate” la şedinţa Consiliului Judeţean Timiş, din 29 aprilie 2014, a fost acela al cetaţenilor de onoare ai judeţului Timiş, o iniţiativa mai noua a noului carmaci al judeţului Timiş.
Un consilier judeţean se intreba cand se va trece efectiv la conferirea titlurilor de cetaţean de onoare, pentru ca deja se gandeşte la cateva nume pe care le-ar propune pentru aceasta distincţie.
Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, i-a raspuns ca in cel mai scurt timp se va definitiva regulamentul de acordare al titlului de cetaţean de onoare al judeţului Timiş.
Şi Titu Bojin s-a gandit la cateva personalitaţi, dar de amintit, nominal, nu a amintit decat de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Dupa cum se ştie, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), ales la 12 septembrie 2007, Daniel, pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea, s-a nascut la data de 22 iulie 1951, in satul Dobresti, comuna Bara, judetul Timis, ca al treilea copil in familia invatatorului Alexie si Stela Ciobotea.

Scoala primara a urmat-o in satul natal (1958-1962), Dobresti, iar gimnaziul in localitatea Lapusnic, judetul Timis, intre 1962-1966.
In anul 1966, şi-a inceput cursurile liceale in orasul Buzias, pe care le-a continuat in municipiul Lugoj, Liceul "Coriolan Brediceanu", intre anii 1967-1970.
A absolvit Institutul Teologic Universitar din Sibiu, in perioada 1970-1974, unde a obtinut diploma de licenta in teologie (Noul Testament).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.