Patru saptamani pline de teatru la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.05.2016 15:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Se anunţa patru saptamani pline de teatru, caci iunie aduce pe cele trei scene ale Teatrului Naţional din Timişoara cateva dintre cele mai apreciate spectacole ale sale. Este o luna cu spectacole memorabile, pentru un public de toate varstele.
 
De 1 iunie, Teatrul Naţional ofera familiilor unul dintre cele mai fermecatoare spectacole pentru copii: Pinocchio, o adaptare de Mirela Puia dupa celebra poveste a lui Carlo Collodi. Spectacolul are loc la Sala Mare, de la ora 11, fiind urmat in 5 iunie, de la ora 19, de Sarea in bucate dupa Petre Ispirescu, spectacol semnat tot de Mirela Puia.
 
Luna iunie readuce pe scenele Naţionalului spectacole profunde, de mare impact. Astfel, in 2 iunie, la Sala 2 este programata o noua reprezentaţie cu spectacolul de debut al cunoscutului regizor de film Radu Jude - Scene dintr-o casnicie, povestea extrem de sugestiva a celebrului regizor şi dramaturg suedez Ingmar Bergman. Spectacolul este recomandat publicului peste 16 ani.
 
Peste cinci zile, in 7 iunie, publicul este invitat sa intre in atmosfera ameţitoare din Piaţa Roosevelt, in regia  lui Radu Afrim, un spectacol intrat in al şaptelea an de existenţa (spectacol nerecomandat copiilor). Pe 11 iunie, tot la Sala 2, spectatorii vor rade cu Billy Mincinosul, in regia Antonellei Cornici.

In Sala Mare a Teatrului Naţional, publicul va putea (re)vedea Hamlet, spectacolul - eveniment care a avut premiera luna aceasta. In 9 iunie şi 23 iunie, de la ora 18,00, se va auzi din nou, in ritmurile de hip-hop ale trupei Subcarpaţi, cea mai celebra replica spusa pe scenele lumii – „A fi sau a nu fi, asta-i intrebarea”.

In 12 iunie, in acelaşi spaţiu este programat un alt spectacol de cursa lunga al Teatrului Naţional – Iata femeia pe care o iubesc dupa Camil Petrescu, in regia Mihaelei Lichiardopol, iar in 19 iunie este timpul pentru o noua reprezentaţie cu unul dintre cele mai iubite spectacole ale Naţionalului timişorean din ultimii cinci ani: The Full Monty de David Yazbek şi Terrence Mc Nally, in regia lui Razvan Mazilu.

Din nou la Sala 2, intr-un spaţiu şi o atmosfera inimitabile, spectatorii se vor intalni in data de 16 iunie cu ritmurile emoţiei autentice intr-un bar argentinian, in Maria de Buneos Aires, pe muzica lui Astor Piazzolla şi libretul lui Horacio Ferrer, spectacol semnat de Ada Lupu Hausvater.
 
Şi pentru ca e iunie şi e cald, publicul e aşteptat in 14 iunie sa „guste” puţin Caragiale, la spectacolul Boborul, in regia lui Sabin Popescu, pe muzica lui Ilie Stepan şi versurile lui Şerban Foarţa, la restaurantul Fabricii de bere.
 
Actorii Teatrului Naţional dau intalnire publicului şi la Studio „Uţu Strugari” in spectacole care condenseaza emoţii: In afara jocului de Sergi Belbel, regia Ion-Ardeal Ieremia (3 iunie), Cloaca de Maria Goos, regia Mihaela Lichiardopol (4 iunie), Avioane de hartie de Elise Wilk, regia Ion-Ardeal Ieremia (8 iunie), Un Romeo şi o Julieta – un scandal urban dupa W. Shakespeare, un concept de Laura Avarvari (10 iunie), Canicula de Antoaneta Zaharia, regia Miruna Radu (15 iunie) şi M-am hotarat sa devin prost dupa Martin Page, regia Antonella Cornici (17 şi 18 iunie).
 
Biletele se gasesc la Agenţiile Teatrului Naţional (Agenţia „Maraşeşti”, str. Maraşeşti nr. 2 şi Agenţia „Sala 2”, Parcul Civic, telefon 0256 201 117), al caror orar de funcţionare este de marţi pana duminica, intre orele 11 şi 19. De asemenea, informaţii despre spectacole, achiziţionare de bilete online şi rezervari se pot obţine pe site-ul Teatrului Naţional, www.tntimisoara.com.
Fotografii: Adrian Piclişan / TNTm

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.