Pavilion expozitional si administrativ de 22 milioane lei la Muzeul Satului

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.11.2013 15:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Muzeul Satului Banatean din Timisoara a inaugurat noul pavilion expozitional si administrativ.
Cladirea are o suprafata de 2.682 de metri patrati, trei spatii expozitionale, birouri, laboratoare si un depozit pentru peste 13.000 de obiecte, valoarea totala a lucrarilor fiind de circa 22.000.000 lei.
„Ma bucur ca am reusit sa finalizam aceasta investitie. Este foarte importanta din mai multe puncte de vedere: avem noi spatii expozitionale, sala de conferinte dar si birouri pentru muzeografi, laboratoare pentru restauratori si spatii de depozitare.  Ma bucur ca la inaugurare i-am avut alaturi pe reprezentantii Asociatiei Muzeelor in Aer Liber din Romania, care sunt prezenti aici pentru o sesiune stiintifica. Vreau sa multumesc si presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin si consilierilor judeteni care au inteles importanta acestui proiect si l-au sprijinit” – a declarat managerul Muzeului Satului Banatean, Claudiu Ilas.
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, crede ca prin aceasta investitie se fac pasi importanti pentru crearea unui circuit cultural in Timisoara:
„Muzeul Satului Banatean este foarte important pentru Timisoara culturala si cu siguranta vom acorda in continuare atentie proiectelor de viitor. Speram ca in curand sa putem realiza si acel circuit cultural, cu Muzeul Banatului, Muzeul de Arta si, bineinteles, Muzeul Satului, dar si cu alte institutii de cultura. Mai avem o investitie, la Muzeul Banatului. Acolo sunt niste lucrari cu o valoare mult mai mare, cu finantare europeana pe care o vom dirija in cea de-a II-a etapa de la Muzeul Banatului. Eu sper ca cele doua repere alaturi de Muzeul de Arta sa reprezinte Banatul si Timisoara”.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.