PDL cauta un prezidentiabil

Scris de Titus Balan | Publicat in 14.11.2013 17:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Fostul partid de guvernamant iese dintr-o lunga amortire si isi revendica din nou un loc pe scena politica.  
Doi candidati, de marca, s-au inscris in lupta pentru un loc la alegerile prezidentiale de anul viitor.
Este vorba de Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad, si de fostul ministru de justitie, independent (devenit de ceva timp membru de partid), Catalin Predoiu.
Liderul PDL Timis, Constantin Ostaficiuc, nu sustine in mod special pe nicicare din cei doi in cursa de nominalizare, considerand ca asta este un adevarat model de transparenta politica.
Decizia finala este la mana celor 7000-8000 de membri ce sunt asteptati sambata in cele 11 sectii de votare din tot judetul.

Prezidentiabilii inscrisi in cursa si-au prezentat joi, 14 noiembrie, programele lor de guvernare in fata unei sali devenite neincapatoare.
Gheorghe Falca propune un proiect de dezvoltare numit ,,Societatea vie”, ce se vrea total diferit de modul de a face politica ca pana acum, ce se regaseste si in cartea lui, numita ,,Romania 2020”.
Patru repere importante sprijina aceasta propunere: pe primul loc este pus cetateanul cu toate nevoile sale, familia urmeaza in aceasta lista de nevoi, patria vazuta ca o suma a comunitatilor locale, Europa de asemenea vazuta ca o insumare de nationalitati.
Pentru acest proiect se doreste o dreapta cat mai unita, deoarece in timp dreapta s-a dovedit a fi de fapt o miscare populara, iar stanga s-a transformat incet si pe neobservate in miscare elitista.
Falca chiar incearca sa-si intemeieze proiectul pe cateva din punctele proclamatiei de la Timisoara, unde vede inca elemente viabile in viitor.

Catalin Predoiu propune in programul sau doi piloni de baza: Bunastarea populatiei, doar astfel Romania poate lua loc in competitia mondiala de pe piata muncii (Atuurile importante in sprijinul acestei idei sunt creativitatea nativa a poporului roman si resursele pe care inca le mai are tara); Refunctionalizarea statului in intregul sau si reducerea aparatului bugetar la minimul necesar.
Pentru ca toate aceste deziderate sa devina realitate, ar trebui construita o strategie nationala integrata incepand din anul 2014, care sa se intinda pe cat mai multi ani in avans.
Predoiu da doua exemple in acest sens, ambele din regiunea Asiei.
Coreea de Sud si Singapore in trecutul apropiat nu erau tari prea devoltate, dar printr-o strategie coerenta pe mai multi ani au trecut in barca tarilor cu mare potential economic.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.