Pe Calea Circumvalatiunii va exploda o butelie...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.02.2014 21:46 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Joi, 27.02.2014, incepand cu ora 19, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa Banat al judeţului Timiş va desfaşura un exerciţiu cu forţe şi mijloace la un imobil de pe Calea Circumvalaţiunii, nr. 2 din municipiul Timişoara.

Conform scenariului, un locatar al imobilului situat in municipiul Timisoara, Calea Circumvalaţiunii nr. 2, etaj 1, ap. 5, a inlocuit butelia la aragaz, fara sa verifice daca sunt scapari de gaze.
Reintors acasa, locatarul nu a simţit miros de gaz şi a aprins lumina, moment in care a avut loc o puternica explozie urmata de incendiu.
In urma deflagraţiei, 5 persoane au fost surprinse sub elementele de construcţie ale imobilului şi 2 persoane au fost incarcerate in autoturismele parcate langa imobil, ca urmare a prabusirii unor elemente de construcţii.

La acest exerciţiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa va mobiliza peste 70 de subofiţeri operativi şi aproximativ 10 ofiţeri şi va avea la faţa locului peste 15 autospeciale şi ambulanţe.
Alaturi de pompierii militari vor interveni şi forţele cu care se coopereaza in astfel de situaii de urgenţa: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş; Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timis; Inspectoratul de Stat in Construcţii; Crucea Roşie – Filiala Timişoara ; Formaţiunea SALVO Timişoara.

Scopul si obiectivele exerciţiului vizeaza verificarea timpilor de raspuns ai subunitaţilor de intervenţie, verificarea concepţiei de acţiune in cazul producerii unei explozii urmata de incendiu, respectiv a modului de aplicare a procedurii in astfel de situaţii, organizarea in teren a cooperarii cu forţele participante la intervenţie, verificarea subunitaţilor de intervenţie, executarea intrunita a operaţiunilor de intervenţie, organizarea funcţionarii punctului de comanda mobil si a sistemului de comunicaţii şi a autospecialei de intervenţie la accidente colective şi calamitaţi, verificarea capacitaţii operaţionale a unitaţii si a gradului de funcţionare a tehnicii de intervenţie, precum şi antrenarea forţelor proprii privind gestionarea unor astfel de dezastre.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.