Penitenciarul da tarii crescatori de animale cu... diploma

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.11.2013 16:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In data de 27.11.2013, in cadrul Penitenciarului Timisoara, are loc festivitatea de inmanare a diplomelor de calificare profesionala in meseria de lucrator in cresterea animalelor.
49 de persoane private de libertate care au urmat cursuri de calificare in meseria de lucrator in cresterea animalelor si au obtinut note de trecere in urma sustinerii examenului de evaluare a cunostintelor dobandite, vor primi cate un certificat de calificare profesionala, acreditat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor.
Proiectul, implementat de Penitenciarul Timisoara, in parteneriat cu Penitenciarul Botosani, Penitenciarul Satu Mare, Fundatia Scoala de Afaceri si Meserii Timisoara si SC Medlife SA Bucuresti, se desfasoara pe o perioada de trei ani si este destinat unui grup tinta de 800 persoane private de libertate, din cele trei penitenciare.
Obiectivul principal al proiectului este facilitarea accesului pe piata fortei de munca pentru un grup de 800 de persoane private de libertate din penitenciarele Timisoara, Botosani si Satu-Mare, prin programe de calificare/recalificare profestionala, teoretica si practica, in domenii cu necesar ridicat de forta de munca.
Activitatile proiectului au in vedere dobandirea de abilitati comportamentale de catre beneficiari, care sa sporeasca sansele acestora de integrare sociala si pe piata muncii dupa eliberare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.