Pentru linistea publica a timisorenilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.12.2011 12:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În cursul nopţii de 17/18.12.2011, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, împreună cu cei din cadrul Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate şi Antidrog Timişoara au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Timişoarapentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică.

În urma acţiunii, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au depistat cinci conducători auto, care deşi consumaseră băuturi alcoolice au ales să se urce la volanul autoturismelor pentru a se deplasa pe raza oraşului.
De asemenea, poliţiştii au intervenit în două situaţi când şoferii, pe fondul neatenţiei la volan şi a consumului de alcool, au provocat incidente rutiere. Astfel, în jurul orei 2.30, P. Darius, de 24 de ani, a efectuat manevra de mers înapoi fără să se asigure şi a lovit un alt autoturism care se afla parcat regulamentar în spatele acestuia. Fiind testat cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La o oră mai târziu poliţiştii s-au deplasat pe strada Lidia unde T. M. Adrian, de 21 de ani, nu a adaptat viteza regulamentară la o curbă spre stânga şi a izbit un stâlp din beton care separa benzile de deplasare. Fiind testat cu aparatul alcooltest, s-a constatat că şoferul avea o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Toţi şoferii depistaţi conducând cu alcoolemie au fost conduşi la spital pentru recoltarea de probe biologice şi le-au fost întocmite dosare penale pentru conducerea unui autoturism cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
În paralel cu verificările efectuate în trafic, poliţiştii au efectuat mai multe controale în diferite baruri şi cluburi din Timişoara pentru a asigura ordinea publică.
Cu această ocazie, în jurul orei 4.30, au fost depistaţi într-un local, situat pe strada Dorobanţilor din Timişoara pe O. Huseyin, cetăţean turc de 40 de ani, cu reşedinţa în Timişoara şi pe M. Valentin, de 38 de ani, din Timişoara, care deoarece nu au vrut să se legitimeze şi au provocat scandal în interiorul localului, refuzând să însoţească poliţiştii la sediu, au fost imobilizaţi şi conduşi la sediul poliţiei unde au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi de 600 de lei fiecare, pentru refuzul legitimării şi provocare de scandal în locuri publice.

 

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.