Perchezitii la clanul de camatari Udrea

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.07.2014 17:35 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii, poliţiştii de frontiera şi jandarmii au declanşat, pe 11 iulie a.c., o acţiune specifica pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat in savarşirea infracţiunilor de camatarie, inşelaciune, evaziune fiscala şi spalare de bani.

33 de percheziţii domiciliare, efectuate in mai multe locaţii de pe raza municipiului Timişoara şi a localitaţilor limitrofe  la care participa, sub coordonarea procurorilor DIICOT, 70 de poliţişti de frontiera şi 40 de jandarmi.
Din materialul probatoriu administrat in dosar, rezulta suspiciunea rezonabila ca, incepand cu anul 2006, mai multe persoane din municipiul Timisoara s-au constituit intr-un grup infractional organizat care, prin utilizarea de documente false si manopere dolosive, au indus in eroare mai multe persoane, determinandu-le sa incheie contracte de imprumut cu garantii imobiliare.
Faţa de membrii gruparii exista suspiciunea rezonabila ca au obtinut castiguri de bani prin oferirea de imprumuturi cu dobanzi ridicate.
Veniturile astfel obtinute nu au fost declarate la organele fiscale pentru impunere, iar dobanzile ridicate practicate, au fost disimulate in clauzele contractelor.
Pentru a determina persoanele sa imprumute sume de bani, acestea au fost ademenite sa incheie acte cu clauze contractuale facile, urmate pe parcursul derularii conventiilor de schimbari si inaspriri ale  termenilor contractuali (prin marirea dobanzilor, scurtarea termenelor de restituire, solicitarea si instituirea unor garantii imobiliare suplimentare, aparitia unor persoane necunoscute initial ca fiind titularii sumelor de bani, care aveau propriile pretentii financiare etc).
Ca urmare a acestor manopere, debitorii  nu au mai putut plati sumele datorate  din cauza conditiilor contractuale dificile, pierzand in final garantiile imobiliare in cadrul procedurilor de executare silita.
Sumele de bani astfel obtinute de catre infractori, au fost utilizate la acordarea altor imprumuturi cu dobanzi ridicate si la achizitionarea de bunuri mobile si imobile.
Prejudiciul creat prin activitatea infracţionala este estimat la peste doua milioane de euro.
23 de suspecţi pe numele carora au fost emise mandate de aducere vor fi audiaţi la sediul DIICOT Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.