Perchezitii la hotii agricoli

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.04.2012 07:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Acţiune pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în furtul de produse agricole realizată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoaraîn cooperare cu cei din cadrul Serviciului de Intervenţii Rapide şi cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Timiş, sub supravegherea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Poliţiştii au descins în această dimineaţă în opt locaţii din judeţul Timiş fiind vizate persoane specializate în furtul de cereale din ferme agricole de profil pe care poliţiştii le monitorizau încă de la începutul anului 2012.

În perioada decembrie 2011-februarie 2012, de la sediul a două societăţi comerciale din judeţului Timiş, membrii grupării infracţionale organizate au sustras cantităţi însemnate de cereale cu ajutorul unor camioane de mare capacitate.

O parte din membrii grupului, angajaţi ai unei firme de pază, aveau rolul de a asigura accesul mijloacelor de transport în incinta unităţilor respective, iar alţi membrii ai grupării, angajaţi ai firmelor, facilitau încărcarea acestora.

Marfa furată (porumb, grâu, precum şi fier vechi, motorină) era cumpărată de reprezentanţii unor firme din judeţul Timiş sau de către diverse persoane fizice.

În perioada menţionată membrii grupării infracţionale organizate au sustras peste 300 tone de cereale, în valoare de peste 300.000 lei.

Gruparea era structurată ierarhic, având o delimitare a activităţilor infracţionale şi o planificare strictă şi foarte bine pusă la punct, urmărind să îngreuneze sau să pună în imposibilitate depistarea lor de către organele de poliţie.

Poliţiştii au pus în executare 12 mandate de aducere pentru persoanele implicate, suspecte de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, iar la finalizarea percheziţiilor vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. pentru continuarea cercetărilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.