Perchezitii la un falsificator de carti de identitate

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.03.2013 14:59 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sânnicolau Mare, cu sprijinul I.T.P.F. Timisoara, au efectuat percheziţii domiciliare în imobilele aparţinând unui cetăţean român care se ocupa cu falsificarea cărţilor de identitate.
Totul a început în seara zilei de 28.03.2013 când, la P.T.F. Cenad, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, călătorind ca pasager într-un autoturism marca Mercedes înmatriculat în România, cetăţeanul român A.D., în vârstă de 32 de ani.
La controlul de frontieră, existând suspiciuni referitoare la autenticitatea cărţii de identitate s-au făcut verificări suplimentare şi s-a constatat că documentul este fals total.
Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea.
În urma audierii persoanei în cauză, aceasta a declarat că a cumpărat cartea de identitate de la cetăţeanul român  G.P., în vârstă de 41 de ani, din Hunedoara, în schimbul sumei de 200 lei.
Poliţiştii de frontieră au extins cercetările în vederea depistării întregii activităţi infracţionale.
În data de 30.03.2013, între orele 6 - 10, o echipă operativă de poliţişti de frontieră a efectuat două percheziţii la domiciliul numitului G.P., precum şi la reşedinţa acestuia.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate două aparate laminate, o unitate centrală, o imprimantă cu scanner, o cartelă telefonică, precum şi carduri de memorie.
Pe numele cetăţeanului român G.P. în vârstă de 41 de ani, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.