Perchezitii pentru evaziune fiscala in judetele Timis si Sibiu

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.09.2014 11:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii au efectuat 14 perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Timis si Sibiu, la membrii unei grupari infractionale specializate in fapte de evaziune fiscala.

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timisoara, pe 24 septembrie a.c., au efectuat 14 perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Timis (5) si Sibiu (9), pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in evaziune fiscala, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Totodata, vor fi puse in executare 18 mandate de aducere emise pe numele unor persoane domiciliate pe raza judetelor Timis, Sibiu si Teleorman.

Incepand cu luna martie 2014, politistii de combatere a criminalitatii organizate au efectuat investigatii fata de o grupare infractionala, condusa de un tanar, de 25 de ani.
Acesta, prin operatiuni scriptice, ar fi efectuat tranzactii fictive cu produse petroliere, intre societati comerciale detinute ori controlate, in scopul de a se sustrage si a ingreuna eventualele activitati de verificare si control.
Pentru disimularea operatiunilor, ar fi fost introduse, in circuitul comercial,  mai multe firme „de tip fantoma”, infiintate si administrate de catre persoane fara bonitate financiara.
De asemenea, membrii gruparii ar fi recurs la falsificarea documentelor de insotire/receptie a produselor energetice si la declaratii false cu privire la responsabilitatea juridica pentru marfa livrata, iar sumele de bani rezultate din activitatea ilicita ar fi fost transferate la mai multe societati comerciale nationale si internationale, in scopul disimularii adevaratei proveniente.
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la peste 34.000.000 de lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.