Personaje de epoca, zane, statui, mimi, bufoni, statui care leviteaza - in centrul TIMISOAREI...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.03.2017 16:18 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In perioada 31 martie- 1 aprilie, zeci de personaje de poveste, din Romania şi din afara ţarii, vor anima pietele din centrul Timisoarei in cea de-a doua editie CheckART - primul festival de arta stradala din Timisoara facut de tineri pentru comunitate.

De data aceasta, evenimentul va lua forma unui carnaval, şi are o provocare pentru toţi timişorenii: „Cum ar fi sa mergi prin centrul Timişoarei şi sa iţi apara in faţa o papuşa de dulciuri? Sau o statuie-vant? Sau tablouri care danseaza? Ţi se pare ca e o poveste, nu? Ai dreptate, aşa şi este! Acum, Check-ART imbraca haine de carnaval, aşa ca işi pune şi maştile pe faţa, dar te invita şi pe tine sa iţi pui o masca şi sa iţi iei un costum. Doar vrei sa faci parte din poveste, nu? Ai vazut vreodata tablouri care danseaza? Le vei vedea acum, in Piaţa Libertaţii”

Vineri si sambata, de la ora 17:00, timisorenii care vor ajunge in zona centrala a orasului vor putea fi parte dintr-un spectacol complet de pantomima, mima, teatru, dans, pictura 2 D,
jonglerii cu foc sau acrobatie, in care actul actul artistic va fi interpretat de tineri artisti, majoritatea debutanti, dar si de tineri voluntari din cadrul programului nostru.
De asemenea, in spectacol vor fi inclusi si mai multi tineri care provin din categorii defavorizate, dar si invitati din Cluj-Napoca si Novi Sad.
Cu totii vor juca rolul unor personaje de epoca, zane, statui, mimi, bufoni, statui vivante, statui care leviteaza si multe altele.
Tehnicile de pictura 2D, prin care mai multe persoane vor fi pictate si se vor confunda cu tablourile, vor oferi efecte vizuale deosebite.
Ulterior, "tablourile umane" vor transforma Piaţa Libertaţii in ring de dans, şi ii vor invita pe participanţi la vals lent, dans clasic, hip-hop sau dans contemporan.

CheckART Carnaval este o actiune organizata de tineri, in cadrul Timisoara-Capitala Tineretului din Romania, la initiativa Franciscai Hoca-Virag, balerina a Operei Nationale din Timisoara.
Din luna mai 2016 pana in luna mai 2017, Timisoara este prima Capitala a Tineretului din Romania. Programul, desfasurat sub sloganul Check-OUTimisoara, este implementat de Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis- FITT, cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si al Bancii Comerciale Romane.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.