Pescuitul in zona de frontiera

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.01.2012 20:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Având în vedere numărul mare de pescari sportivi care practică pescuitul în apele de frontieră din judeţul Timiş cât şi pe fluviul Dunărea, în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara,poliţiştii de frontieră îi informează că în data de 5.01.2012 a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr.10 din 05 ianuarie 2012, Ordinul Ministrului Agriculturii nr 297 din 28 decembrie 2011 pentru modificarea şi completarea Ordinului Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr 15/2011 privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv în bazinele piscicole naturale.

Astfel pescuitul sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta în scop de agrement/performanţă este o activitate individuală şi necomercială. Cea mai importantă prevedere a acestui ordin este însă aceea că până la emiterea noilor modele de permise, permisele de pescuit recreativ/ sportiv eliberate în anul 2011 sunt valabile şi în anul 2012.
Permisul de pescuit sportiv este un document cu regim special, înseriat, nominal şi netransmisibil, tip card plastifiat valabil în toate habitatele piscicole naturale, cu excepţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
Aceste permise se vor viza în mod gratuit la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, cât şi la Serviciile Teritoriale al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi şi Caraş-Severin.
Foarte mulţi dintre pescarii sportivi posedă şi carnete de membri ai unor asociaţii de pescuit care le atestă doar calitatea de membru al respectivei asociaţii. Pentru a putea desfăşura activităţile de pescuit sportiv şi a nu încălca prevederile legale, este necesară şi posesia acestui permis eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură şi vizat de şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.
Pe această cale, se reaminteşte pescarilor sportivi din judeţul Timiş şi din celelate judeţe respectiv Caraş-Severin şi Mehedinţi, că frontiera cu Serbia este o frontieră externă a Uniunii Europene, iar activităţile desfăşurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliţiei de Frontieră Române.
Conform prevederilor Legii frontierei de stat a României, pescuitul sportiv în apele de frontieră se efectuează în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente cu avizul şefului Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.
Pescuitul recreativ/sportiv efectuat fără permis constituie contravenţie şi se sancţionează, în baza prevederilor art. 58 lit.a) din O.G.23/2008, cu amendă de la 300 lei la 600 lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.