Peste 1000 de amenzi date soferilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.08.2012 12:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada 27-30 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au aplicat peste 1000 de amenzi conducătorilor auto care au încălcat prevederile legale.

În vederea prevenirii accidentelor de circulaţie şi combaterii cauzelor frecvent generatoare, poliţiştii au acţionat atât pe raza municipiului, cât şi în celelalte localităţi din judeţ.
Cu această ocazie au fost întocmite patru dosare penale conducătorilor auto care au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi celor care conduceau un autoturism pe drumurile publice deşi nu aveau acest drept.
Totodată, poliţiştii au aplicat 1158 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 466 au fost pentru cei care apăsau pedala de acceleraţie prea tare şi 241 pentru cei care nu purtau centura de siguranţă pe timpul deplasării.
Nu au lipsit nici amenzile pentru conducătorii auto care vorbeu la telefon fără a folosi dispozitivul „mâini libere”, 39 dintre aceştia fiind depistaţi şi sancţionaţi.
Au fost ridicate 61 de permise de conducere dintre care 19 au fost pentru neacordare de prioritate la pietoni, 15 pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h şi şase pentru nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric. Printre abaterile care au presupus reţinerea permisului de conducere s-au numărat şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.