Peste 150 de inventii se vor duela la Salonul International de la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.06.2015 15:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

De joi, 11 iunie, incepand cu ora 11, Casa Tineretului va gazdui Salonul Internaţional de Invenţii si Inovaţii Traian Vuia din Timişoara.
Salonul, organizat de Societatea Inventatorilor din Banat, va fi deschis in perioada 11 - 13 iunie, intre orele 9 - 18, cu intrare libera.

Pe perioada celor trei zile, membrii juriului vor putea analiza cele peste 150 de invenţii inscrise in competiţie, din domenii ca electronica, mecanica, informatica, instalaţii, construcţii, medicina, securitate - salvare, agricultura, protecţia mediului etc., jurizarea facandu-se dupa criterii precum noutate, aplicaţii, avantaje, preţ şi impact social/economic/mediu.

Festivitatea de premiere va avea loc sambata, 13 iunie, cu incepere la ora 19, cand vor fi oferite cupele, premiile speciale, premiile de excelenţa şi, bineinţeles, marele premiu al Salonului.
Pentru economie de timp, organizatorii au decis ca inmanarea diplomelor şi a medaliilor de bronz, argint, respectiv aur, sa se faca intre orele 16 - 17, direct la standuri.

Atat la deschidere, cat şi la festivitatea de incheiere a Salonului, cei prezenţi se vor putea bucura de doua prezentari de moda, sub indrumarea profesoarelor Eugenia Elena Riemshnaider si Andreea Palade Flondor, de la Facultatea de Arte si Design, inclusiv un moment artistic de dans sportiv.
Societatea Inventatorilor din Banat doreşte sa promoveze proiectele de inovare şi inventica utile revitalizarii economiei romaneşti şi sa ajute la infiinţarea de noi locuri de munca.
Printre obiectivele filialei se numara şi gasirea şi promovarea tinerilor talentaţi cu idei inovative şi de inventica, infiinţarea unor centre de creaţie in care tinerii de la cele mai fragede varste sa-şi dezvolte abilitatea de realizare a unor proiecte inovative şi de inventica, atragerea fondurilor europene şi crearea şi dezvoltarea unor legaturi  funcţionale intre inventatorii şi investitorii din ţara şi din afara graniţelor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.