Peste 2000 de locuri bugetate, in 11 facultati, la Universitatea de Vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.07.2016 14:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

4 iulie este prima zi de admitere la Universitatea de Vest din Timişoara.
Doua dintre facultaţile sale fac deja inscrieri.
Mai exact, cei interesaţi sa studieze la Arte şi Design sau Fizica pot deja sa-i depuna dosarul.
La celelalte specializari, procedura de admitere este programata pentru saptamanile urmatoare, pana pe 26 iulie, dupa un calendar stabilit la nivelul fiecarei facultaţi.
Pentru detalii exacte privind perioada de inscriere şi de susţinere a probelor, cei interesaţi sunt rugaţi sa viziteze pagina de internet a Universitaţii, www.uvt.ro, secţiunea Admitere.

UVT scoate la concurs, pentru admiterea din 2016, peste 2000 de locuri bugetate, in 11 facultaţi: Arte şi Design; Chimie, Biologie, Geografie; Drept; Economie şi de Administrare a Afacerilor; Educaţie Fizica şi Sport; Fizica; Litere, Istorie şi Teologie; Matematica şi Informatica; Muzica şi Teatru; Sociologie şi Psihologie; Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicarii.

Universitatea de Vest din Timişoara vine şi in acest an in sprijinul absolvenţilor de liceu din judeţele limitrofe şi menţine centrele de inscriere şi admitere din Deva, Reşiţa, Drobeta-Turnu Severin şi Ramnicu Valcea.

Mai exact, UVT va avea centre de admitere la:
#Colegiul Naţional „Decebal” Deva
Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 22 (Intrarea de pe strada Andrei Şaguna)
Municipiul Deva, Judeţul Hunedoara
#Colegiul naţional „Traian Lalescu” Reşiţa
Bd. A.I. Cuza, Nr. 7
Reşiţa, judeţul Caraş-Severin
#Colegiul naţional „Gheorghe Ţiţeica” Drobeta-Turnu Severin
Str. Crişan, nr. 50
Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi
#Colegiul naţional „Mircea cel Batran” Ramnicu Valcea
Str. Carol I, Nr. 41
Ramnicu Valcea, judeţul Valcea

Centrele de inscriere şi admitere din afara Timişoarei vor fi deschise in perioada 18-21 iulie şi vor prelua dosarele in aceleaşi condiţii ca la Universitate, candidaţii fiind scutiţi de un drum suplimentar şi de cheltuielile aferente.

O masura devenita deja tradiţie la UVT prevede ca absolvenţii de liceu cu rezultate foarte bune la olimpiadele naţionale şi la concursurile Universitaţii au acces facil pe locurile bugetate, dupa un regulament adoptat de catre fiecare facultate in parte.

„Oferta UVT corespunde cerinţelor de pe piaţa muncii, programele de studii fiind concepute a transmite competenţe relevante pentru locul de munca. De exemplu, avem specializari puse in practica in legatura directa cu diverse companii, cu implicarea activa a specialiştilor din diferite domenii. Ii asigur pe toţi cei care sunt interesaţi sa studieze la Universitatea de Vest ca nu lasam nimic la voia intamplarii, ci «aşezam» totul in aşa fel incat sa fie in acord cu ceea ce işi doreşte studentul, dar şi viitorul angajator al acestuia”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Pe langa oferta specializarilor in limba romana, UVT pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu şi 21 specializari in 6 limbi straine. Printre acestea: Finanţe şi banci, Management, Contabilitate şi informatica de gestiune, Informatica, Artele spectacolului-Actorie, Relaţii internaţionale şi studii europene etc.
Universitatea pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu şi un numar de aproximativ 3500 de locuri in regim cu taxa.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.