Peste 2000 de profesori din Timis disemineaza strategii educationale

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.09.2014 13:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Universitatea de Vest din Timişoara va gazdui, la sfarşitul saptamanii, Consfatuirea cadrelor didactice 2014, eveniment ce are loc anual.

Evenimentul reuneşte mai mult de 2000 de cadre didactice de toate specializarile din judeţul Timiş şi are ca scop diseminarea strategiilor educaţionale şi a noutaţilor din invaţamantul preuniversitar.
Mai exact, se va discuta despre perfecţionarea cadrelor didactice, examenele naţionale, planuri de invaţamant, strategii didactice.
Se vor efectua şi analize pe specialitaţi aferente anului şcolar trecut, cu scopul de a imbunataţi activitatea cu partenerii educaţionali: elevi, parinţi, comunitate.

La discuţiile cadrelor didactice işi vor aduce contribuţia şi reprezentanţii Universitaţii, prin participarea decanilor, directorilor de departament şi a profesorilor universitari de diferite specialitaţi.
Aceştia vor colabora cu partenerii lor din preuniversitar pentru a identifica soluţii la provocarile sistemului de invaţamant.
Dincolo de resursele umane implicate, Universitatea de Vest din Timişoara asigura, de asemenea, spaţiile necesare şi logistica desfaşurarii evenimentului.
Astfel, UVT pune la dispoziţia profesorilor 16 amfiteatre şi 35 de sali pentru desfaşurarea activitaţilor.
Acţiunea se incadreaza in strategia Universitaţii de Vest din Timişoara privind dezvoltarea parteneriatului cu mediul preuniversitar pentru identificarea de soluţii comune la dificultaţile sistemului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.