Peste 350 de SACALI se estimeaza ca-si fac de cap in judetul TIMIS. Animalele salbatice au facut PAGUBE in cel putin 32 de cazuri!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.10.2017 15:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La nivelul judeţului Timiş, Garda Forestiera Timişoara a evaluat un numar de 350 exemplare din specia şacal.

Şacalii produc mari dezechilibre in randul speciilor autohtone, alaturi de cainii hoinari şi cainii din jurul stanelor ciobanilor, spune Garda Forestiera Timişoara.

Este, ca toate canidele, un animal potenţial omnivor, dar care prefera alimentaţia carnivora. Se hraneşte cu insecte, pasari, şoareci şi alte rozatoare, dar şi cu porumb, struguri etc.
De asemenea este şi necrofag.
Activitatea sa este preponderent nocturna.

In Romania, şacalul era o apariţie destul de rara pana de curand, fiind semnalat in Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.
Şacalii au patruns in fauna autohtona inca de acum 50 de ani, iar numarul lor este in creştere mai ales in partea de sud-est a ţarii.
Originar din India, a patruns prin Iran şi Turcia in Europa, in special in Grecia, Bulgaria şi Albania, apoi in Romania.

Personalul Garzii Forestiere Timişoara a participat la evaluarea pagubelor produse de speciile de interes cinegetic culturilor agricole sau animalelor domestice. 

S-au efectuat un numar de 32 evaluari in judeţul Timiş, 76 in judeţul Hunedoara şi 23 in judeţul Caraş-Severin.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.