Peste 600 de amenzi de week-end

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.11.2012 11:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În zilele de week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în scopul combaterii indisciplinei conducătorilor de vehicule, indisciplinei pietonale, precum şi impunerea respectării normelor legale în ceea ce priveşte viteza de deplasare şi depăşirea.
Pe principalele artere rutiere a fost folosită aparatura video de supraveghere a traficului şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Cu această ocazie au fost întocmite 10 dosare penale, pentru cei care au fost depistaţi conducând autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, fără a poseda permise de conducere sau neînmatriculate în vederea circulaţiei pe drumurile publice.
Au fost aplicate 688 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 441 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 46 pentru neutilizarea centurii de siguranţă pe timpul deplasării.
De asemenea, au fost sancţionaţi şi 83 de pietoni care nu au respectat prevederile legale.
Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 18 de permise de conducere pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea limitelor legale de viteză, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului, sau regulile privind efectuarea manevrei de depăşire.
Totodată au fost retrase 9 certificate de înmatriculare pentru constatarea unor defecţiuni tehnice.
În săptămâna care tocmai a început, rutieriştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea indisciplinei conducătorilor auto, vizând neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor, precum şi impunerea respectării normelor legale privind viteza de deplasare şi depăşirea.
Spre exemplu, B. Costin, de 20 de ani, din municipiul Orşova, a fost depistat de poliţişti conducând un autoturism pe strada Stan Vidrighin, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
B. Andrei, de 43 de ani, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Ghe. Adam fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,73 mgl alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care şoferul a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice.
D. Neculai, de 46 de ani, din comuna Topolovăţu Mare, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Calea Lugojului, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care şoferul a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.