PESTI MORTI in MUNTII BANATULUI (iar) LOVITI de COPITELE CAILOR?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.03.2017 15:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In zona satului Iam, comuna Berlişte, judetul Caraş-Severin, la 1,3 km de graniţa cu Serbia, pe un afluent local al paraului Vicinic, caruia localnicii ii spun Crivaia, au fost observate de catre localnici, in data de 24 martie, un numar foarte mare mari de peşti morţi sau degradaţi plutind pe apa paraului.
O parte dintre aceştia au fost recuperaţi pentru consum de catre localnici.

Oficiali locali au informat GEC Nera ca in acest caz au fost anunţate Poliţia, Comisariatul Judeţean al Garzii de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Serviciul de Gospodarire a Apelor Reşiţa.

Conform informaţiilor primite de la voluntarii de la Asociaţia Deliblatika din Serbia, peşti morţi sau degradaţi plutind pe apa raului Caraş au fost observaţi in aceeaşi perioada şi in dreptul localitaţii Vojvodinci din Serbia care este situata in aval cu cca 3 Km de confluenţa paraului Vicinic cu raul Caraş.
Asociaţia Deliblatika a notificat autoritaţile din Serbia şi a cerut explicaţii.

GEC Nera spera sa primeasca explicaţii credibile din partea autoritaţilor din Romania privind cauza acestui incident de mediu, vinovaţii şi masurile dispuse pentru pedepsirea acestora.
Explicaţii credibile, se subliniaza, deoarece intr-un caz similar care a avut loc in anul 2015 pe raul Nera, pe cursul din zona Vaii Almajului, Administraţia Bazinala de Apa Banat Timişoara a explicat ca peştii au murit "loviţi de copitele cailor" de la caruţele ce treceau prin vadurile de pe raul Nera, iar celelalte autoritaţi (Poliţie, Garda de Mediu) au acceptat şi ele explicaţiile fara sa reactioneye in nici un fel.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.