Petarde, artificii si rachete confiscate in piata din Lugoj

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.12.2011 13:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Lugoj - Aceasta perioada a anului este cunoscuta ca fiind cea in care in piete si in alte locuri isi fac aparitia diferite persoane care expun la vanzare materiale pirotehnice interzise, de altfel, la comercializare.Pentru a preveni astfel de actiuni dar si pentru a depista acesti comercianti, politistii au intensificat controalele in toate zonele in care sunt expuse la vanzare petarde, artificii sau alte produse interzise la detinere de catre persoane care nu sunt autorizate pentru aceste activitati.

Pana in 09.01.2012, politistii din intregul judet vor continua controalele care au ca scop verificarea legalitatii desfasurarii operatiunilor cu articole pirotehnice, de catre persoanele fizice si juridice, in perioada sarbatorilor de iarna.
Activitatile desfasurate vin in sprijinul cetatenilor pentru cresterea gradului de siguranta prin prevenirea, identificarea si combaterea evenimentelor negative, generate de nerespectarea prevederilor legale privind detinerea, comercializarea si folosirea articolelor pirotehnice de catre persoanele fizice si juridice in perioada sarbatorilor de iarna.
Ca dovada a acestor actiuni stau confiscarile din aceasta luna, chiar ieri, 28.12.2011, politistii din cadrul Politiei Municipiului Lugoj, au efectuat un control in piata George Cosbuc din Lugoj pe aceasta linie.
In urma controlului a fost identificata I. M. Iboyka, de 21 ani, din Lugoj, care oferea spre vanzare mai multe obiecte pirotehnice tip petarde. Asupra acesteia au fost gasite 900 de petarde, 32 de artificii si 12 rachete.
Toate obiectele descoperite au fost ridicate in vederea confiscarii , iar susnumitei i-a fost intocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului materialelor explozive.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.