Petru si Halaf, soferi falsi la frontiera

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.10.2012 08:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în ultimele 24 de ore două persoane care conduceau două autoturisme în baza unor permise de conducere false.

Ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, cetăţeanul apatrid Halaf A., în vârstă de 32 ani, s-a prezentat la volanul unui autoturism marca „Mazda”, înmatriculat în Bulgaria. După efectuarea formalităţilor de frontieră, lucrătorii i-au solicitat bărbatului să prezinte la control şi permisul de conducere.
Bărbatul a prezentat un permis de conducere irakian. Astfel, în urma cercetărilor efectuate cu aparatura din dotare asupra documentului prezentat s-a stabilit că acesta este fals total. Au fost efectuate verificări în baza de date prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională Bucureşti de unde a rezultat faptul că persoana în cauză nu este şi nu a fost niciodată posesorul unui permis de conducere.
Halaf A. a declarat în cadrul primelor cercetări că a obţinut permisul de conducere fals de la o persoană necunoscută.
Azi noapte, la acelaşi Punct de Trecere a Frontierei s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Petru M., în vârstă de 44 ani, la volanul unui autoturism marca „Citroen”, înmatriculat în România.
Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră i-au solicitat bărbatului să prezinte pe lângă documentele necesare trecerii frontierei şi permisul de conducere. Şoferul a prezentat la control un document de conducere românesc pentru categoriile B, C, D şi E, care nu îndeplinea condiţiile de forma şi de fond ale unui permis de conducere autentic.
Petru M. a declarat că intenţiona să ajungă în Germania.
Celor doi bărbaţi li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a avea permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.