Piata Unirii va deveni observator astronomic

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.04.2012 16:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Sâmbătă, 28 aprilie 2012, începând cu ora 22, în Piaţa Unirii din Timişoara, se va derula evenimentul „ASTRONOMY DAY – ZIUA ASTRONOMIEI”, organizat de Academia Română – Filiala Timişoara – Observatorul Astronomic,Astroclubul „Antares”, Astroclubul „Altair”, Universitatea de Vest din Timişoara şi Primăria Municipiului Timişoara.
Un grup de astronomi profesionişti conduşi de Dr. László FARKAS – Directorul Observatorului Astronomic şi astronomi amatori vor organiza observaţii astronomice, prezentări ale instrumentelor şi obiectelor cereşti vizibile şi discuţii libere cu publicul interesat de acest domeniu fascinant.
Ziua Internaţională a Astronomiei este un eveniment promovat şi sărbătorit începând cu anul 1973, fiind un prilej în care astronomii împărtăşesc din informaţiile şi cunoştintele lor de astronomie şi pentru a oferi tuturor celor interesaţi posibilitatea de a observa în mod direct bolta cerească, de a vizita observatoarele astronomice publice şi planetariile.
Timişorenii pot participa astfel la o seară de observaţii astronomice în Piaţa Unirii din Timişoara, pentru a se bucura de oportunitatea de a vizualiza corpurile cereşti prin intermediul instrumentelor optice performante şi de a beneficia de explicaţii ale specialiştilor în domeniul astronomiei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.