Picnic cinematografic sub stele cu exploratorul Emil Racovita

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.08.2014 15:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Intr-una din perioadele de varf a ploii de meteori a perseidelor, Pelicula Culturala va invita joi, 14 august, de la ora 21:30, daca vremea o va permite, la Observatorul Astronomic din Timişoara (str. Axente Sever, nr. 1, aflat in zona Piata Balcescu – str. Feldioara), la un “Picnic cinematografic sub stele”, urmat de observaţii astronomice.
Prin amabilitatea Fundaţiei de Arte Vizuale, va fi prezentat in premiera la Timişoara filmul “Exploratorul”, in regia lui Titus Muntean şi Xantus Gabor, unul din cele mai bune documentare ştiinţifice romaneşti produs in ultimii ani in Romania.
Filmul realizat in 2013 urmareste firul vietii marelui om de ştiinţa Emil Racovita, pionier al cercetarii vietii din Antarctica, din adancurile Mediteranei si din pesteri, intemeietor al biospeologiei si al primului Institut de speologie din lume, de la Cluj.
Proiecţia filmului va avea loc in curtea plina de vegetaţie a Observatorului, astfel, pentru o buna vizionare, participanţii sunt invitaţi sa-şi aduca patura sau izolir.
Biletele de acces la eveniment sunt rechizite şcolare (caiete, stilouri, penare, ghiozdane, blocuri de desen, acuarele, etc.), care vor fi donate celor 150 de copii şi tineri marginalizaţi social, aflaţi in serviciile Fundatiei Rudolf Walther, pentru a-i sprijini sa mearga la şcoala.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.