Pietoni de 6.160 de lei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.03.2012 14:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Timişoara pentru depistarea persoanelor care traversează partea carosabilă printr-un loc nepermis existând posibilitatea de a deveni victime ale accidentelor rutiere.

La data de 06 martie 2012, poliţiştii au acţionat pe principalele artere din municipiul Timişoara pentru depistarea persoanelor care traversează strada printr-un loc nepermis şi pot deveni victime ale unor evenimente rutiere nedorite.
Deşi această activitate a avut un caracter preventiv, din păcate, poliţiştii au depistat 44 de persoane care pur şi simplu se strecurau printre autovehiculele din trafic încălcând prevederile Codului rutier, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de 6.160 de lei.
Totodată poliţiştii rutieri au reţinut două permise de conducere deoarece conducătorii auto nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care aveau acest drept.

Poliţiştii adresează pietonilor câteva recomandări utile:
*Să traverseze drumurile publice perpendicular pe axul acestora, numai prin locuri marcate sau/şi semnalizate cu indicatoare corespunzătoare: trecere de pietoni şi/sau semafor pentru pietoni.
*Înainte de a traversa să se asigure privind în partea stângă şi apoi în cea dreaptă pentru a observa dacă pot traversa în siguranţă, iar în lipsa acestora, traversarea se face pe la colţul străzii, după o asigurare în prealabil.
*În lipsa indicatoarelor ce permit traversarea (trecerea de pietoni şi/sau semafor) pietonii nu au prioritate;
*După coborârea din mijloacele de transport în comun, trebuie să aştepte plecarea acestora din staţie şi apoi să traverseze respectând regulile de circulaţie menţionate anterior.
*Să circule numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, pe poteci laterale sau pe partea stângă a drumului public - cât mai aproape de marginea sa;
*Să nu traverseze în fugă strada sau prin faţa ori prin spatele altor vehicule parcate pe stradă - în acest caz există posibilitatea ca ceilalţi conducători auto să nu observe pietonul.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.