Piscina cu 7 tone de apa in Piata Operei. Cu spanioloaice...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.06.2014 15:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Sambata şi duminica, 14 şi 15 iunie, in faţa Teatrului Naţional din Timişoara se va derula un spectacol inedit care implica o piscina şi 7 tone de apa.
Spectacolul Lazurd al Companiei Senza Tempo (Spania) va incepe, in ambele zile, la ora 22.
Senzaţional va fi şi faptul ca piscine se va umple cu apa in faţa publicului.
In fix 2 minute, piscina ”creste” instant (este gonflabila si pana la momentul respectiv va sta dezumflata, pe jos) şi imediat in ea curg cele 7 tone de apa dintr-o cisterna care a fost gasita dupa eforturi considerabile.
Dat fiind spaţiul, nu puteau veni mai multe cisterne cu cantitati mai mici de apa, necesarul piesei fiind de 7 tone dintr-o data...

„Marea Mediterana nu exista… nu e vorba decat de o mare interioara pe care fiecare dintre noi calatoreşte zi de zi. Apele sale atat de limpezi sunt doar strafundurile azurii ale amintirii”.

Lazurd, calatoria peste ape, urmareşte drumul popoarelor nomade pe cale de dispariţie.
Exodul celor aflaţi in cautarea unei lumi  mai bune.
Excursul prin muzica legendarilor ratacitori, fie ei ţigani, evrei sau alta etnie, vorbeşte despre nesecata lor energie vitala şi despre imbraţişarea prezentului, intr-un echilibru perfect al limbajului teatral şi cel al dansului. Astazi, spectacolul e mai actual decat oricand: exodul continua, cu sau fara legenda.
Lazurd vorbeşte despre toate acele lucruri care se pierd doar pentru a renaşte in vis, despre lumi ce exista in paralel şi despre faptul ca orice calatorie e un drum al transformarii individuale.

Compania Senza Tempo din Spania,cu sprijinul Generalitat de Catalunya şi al Ministerului Culturii din Spania, prezinta LAZURD, un spectacol care se va desfaşura timp de o ora, avand in distribuţie pe CLAUDIA SOLWAT, FÁTIMA CAMPOS, IRIS HEITZINGER, MARC DE PABLO, NEL.LO NEBOT, conceptul I.BOZA/C.MALLOL, spaţiul scenic CARLOS MALLOL, scenografia MARIA DE LA CÁMARA, costumele JOSEP ABRIL/ESTER MIR, light design EDUARD INGLÉS, adaptare ANDRÉS SANTOS, ISRA QUINTERO, VIVIANE CALVITTI AS MENINAS, regia artistica INÉS BOZA.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.