Planul de Amenajare a Teritoriului Judetean Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.12.2011 16:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Astăzi, Sala Mare a Palatului Administrativ a găzduit o întâlnire a grupului de lucru implicat în oferirea de informaţii necesare pentru actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean Timiş (PATJ Timiş).PATJ Timiş este o documentaţie cu caracter director, ce are ca scop transpunerea spaţială a programului de dezvoltare economică şi socială, culturală şi instituţională a judeţului, elaborat prin grija autorităţilor judeţene, pentru teritoriul pe care îl gestionează. 

Planul de Amenajare a Teritoriului Judeţean Timiş a fost elaborat în anul 1998 şi aprobat de Consiliul Judeţean Timiş prin Hotărârea nr. 57/30.09.2002. Actualizarea documentaţiei se înscrie în eforturile CJ Timiş de îndeplinire a atribuţiilor ce-i revin în conformitate cu art. 21 şi 22 din Legea nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, în sensul coordonării activităţii în acest domeniu la nivel judeţean şi al asigurării elaborării şi aprobării Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean, care potrivit legii, se actualizează periodic la 10 ani.
PATJ Timiş, în corelare cu Strategia judeţului Timiş pentru perioada 2009 – 2015, va căuta să definească o dezvoltare de ansamblu a judeţului, luând în considerare priorităţile proiectelor strategice de dezvoltare ale judeţului Timiş, documentele Programelor Operaţionale şi ale altor programe europene de finanţare nerambursabilă, proiectele administraţiilor publice locale care necesită finanţări precum şi Strategia de Dezvoltare a Regiunii Vest.
În cadrul întâlnirii de astăzi S.C. Urban Team S.R.L. a prezentat etapa a 2-a a elaborării PATJ Timiş, respectiv „Cadrul natural, mediu, zone risc” şi „zone protejate – turism”.
Reactualizarea PATJ a început în aprilie 2011 şi are ca termen de finalizare anul 2013.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.