Pogacele cu unguri si telemea cu romani...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 20.10.2015 20:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Cum treci de Dudeştii Noi, pe drumul spre Hodoni, undeva pe camp, se afla... povestea Fornetti şi a produselor de panificaţie şi patiserie coapte pe loc.
Fornetti Romania asigura un trai decent in mod direct pentru 421 de persoane la care se pot adauga şi angajaţii partenerilor.
In acelaşi timp, este adevarat, in zona de producţie de la Fornetti se vorbeşte majoritar ungureşte...
In momentul de faţa, cele 9 familii de produse cuprind peste 200 de produse de panificaţie şi patiserie, care sunt comercializate in peste 1800 de puncte ”in store bakery”, respectiv in peste 1500 de locaţii francizate.
Franciza, care costa 500 euro, asigura produse pentru piaţa de retail, in afara de reţeaua de franciza şi sistemul in store bakery.
Cele 2 fabrici din Ungaria, 1 fabrica in Romania şi 1 fabrica in Bulgaria sunt automatizate, cu linii de producţie modernizate.
Pe parcursul anilor, a dezvoltat baze de producţie moderne cu capacitate de a asigura partenerilor sai un rulaj de 160 de tone/zi.
In luna septembrie, fabrica de langa Dudeştii Noi a produs 1600 de tone de produse de patiserie, dintre care jumatate au plecat peste graniţa.
Firma este prezenta in 11 ţari, cu un rulaj mediu anual de 16.000 de tone in cele peste 2.000 de puncte retail, iar cifra de afaceri a companiei a ajuns in 2014 la valoarea de aproape 70 milioane de euro.
Este adevarat, inca n-au ajuns pe pieţele din Rusia şi Africa, dar nici in India, Japonia şi China, unde este mai greu de patruns şi datorita unor altfel de tradiţii şi obiceiuri gastronomice.
Cum de altfel se intampla şi in Ungaria, unde sunt preferate pogacelele cu jumari.
Pogacele care pentru Romania nici nu se mai produc, in condiţiile in care romanii prefera cel mai mult produsele de patiserie cu telemea...

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.