Politia a confiscat 1.317 kg de legume si fructe. In valoare de peste 3.400 de lei....

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.07.2014 14:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de investigare a fraudelor au efectuat controale la 37 de agenti economici din municipiul Timisoara, in vederea prevenirii si combaterii evaziunii fiscale.

In cursul diminetii zilei de 25 iulie, 20 de politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniti de cei de la rutiera, au actionat pe raza municipiului Timisoara, efectuand controale la mai multi agenti economici din piete in scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale.
Echipele de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitara, daca documentele de transport sunt conforme cu realitatea, concordanta intre stocurile criptice si faptice, documentele de provenienta a marfurilor, respectarea prevederilor legale in intocmirea documentelor fiscale si contabile, respectarea conditiilor de depozitare si comercializare a marfurilor alimentare, precum si verificarea situatiei contractuale a angajatilor
De asemenea, s-a verificat respectarea legislatiei in domeniul transportului de marfuri, fiind amplasate filtre rutiere.Astfel, politistii au controlat 37 de societati comerciale si persoane fizice autorizate, care au ca obiect de activitate vanzarea de legume si fructe en-gros si en-detail, fiind aplicate 17 sanctiuni contraventionale pentru efectuarea de acte sau fapte de comert cu bunuri a caror provenienta nu este dovedita, in conditiile legii.
Valoarea totala a sanctiunilor se ridica la 85.000 de lei.
Totodata, au fost ridicate in vederea confiscarii 1.317 kg de legume si fructe (450 kg de porumb, 120 kg de cartofi, 203 kg de varza, 100 kg de piersici, etc.), in valoare de peste 3.400 de lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.