Politia a confiscat 21 de paini si 1177 litri de lapte

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.04.2012 14:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor, împreună cu reprezentanţii ITM Timiş, comisari ai Gărzii Financiare, Direcţia Sanitar - Veterinară şi Oficiul Pentru Protecţia Consumatorului au efectuat mai multe controale la diferite societăţi din Timişoara,pentru ca cetăţenii judeţului să aibă parte de sărbători liniştite şi să fie siguri de produsele pe care le cumpără în prag de sărbători.

Acţiunea a vizat identificarea activităţilor comerciale desfăşurate prin utilizarea de metode evazionist-fiscale sau prin încălcarea regulilor generale de comerţ prin neevidenţierea anumitor aspecte în documentele contabile. A mai fost verificat modul cum sunt respectate condiţiile igienico-sanitare de funcţionare a societăţilor comerciale dar şi aspecte în domeniul contractelor de muncă.

Cu această ocazie cele 27 de cadre au verificat cinci societăţi comerciale din Timişoara, toate fiind descoperite cu disfuncţionalităţi.

La o societate care avea ca obiect de activitate brutărie şi produse de panificaţie, comisarii Gărzii Financiare au aplicat o sancţiune de 6000 de lei pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în condiţiile legii, fiind confiscate 21 de pâini şi 100 de kg de făină. Tot la această societate reprezentanţii ITM au sancţionat administratorul societăţi cu 20.000 de lei pentru nereguli privind contractele de muncă ale angajaţilor.

La o altă societate de pe bulevardul Dâmboviţa, având acelaşi domeniu de activitate, Garda Financiară a aplicat amendă de 4000 de lei pentru nereguli constatate în domeniul contabil.

La un depozit din Calea Şagului au fost verificate trei societăţi comerciale, care se ocupau cu manipularea şi comercializarea produselor din carne şi a produselor lactate, la toate fiind constatate nereguli. Una dintre societăţi a fost amendată cu 4000 de lei pentru nerespectarea normelor stabilite pentru întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare. Reprezentanţii unui alte firme de manipulare a produselor din carne au fost sancţionaţi de către reprezentanţii OPC Timiş cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nereguli constatate la legea privind protecţia consumatorilor. Cea de-a treia societate care avea ca obiect comercializarea de produse lactate a fost de asemenea amendată cu 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor privind manipularea produselor alimentare întrucât produsele lactate erau păstrate la o temperatură între 8 şi 14 °C deşi acestea trebuia păstrate la temperaturi între -2 şi 4°C. În acest sens au fost confiscate toate produsele din depozit, respectiv 705 produse lactate (iaurt, brânză, smântână, etc.) şi 1177 de litri de lapte, în valoare de 18.604 lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.