Politia caniculei raporteaza

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.07.2012 12:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada 6-8 iulie iulie, un număr de 23 de persoane au apelat la punctele de prim ajutor înfiinţate de Direcţia de Sănătate Publică Timiş: la punctul de la Opera Română - 0 solicitări în 6 iulie, 2 solicitări în 7 iulie şi 0 solicitări în 8 iulie;la punctul de la Gara de Nord – 5 solicitări în 6 iulie, 0 solicitări în 7 iulie, 0 solicitări în 8 iulie; la punctul din Piaţa 700 – 1 solicitare în 6 iulie, 0 solicitări în 7 şi 8 iulie; La punctul din Piaţa Badea Cârţan – 15 solicitări în 6 iulie, 0 solicitări în 7 şi 8 iulie; Nicio solicitare la Casa de Cultură din Lugoj.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Timiş a fost solicitat pentru 3 persoane căzute în stradă în data de 6 iulie, 2 persoane căzute în stradă în data de 7 iulie. În data de 8 iulie Serviciul Judeţean de Ambulanţă Timiş nu a fost solicitat pentru persoane căzute în stradă. Nu s-au înregistrat decese din cauza caniculei.
Direcţia de Sănătate Publică Timiş, prin Serviciul de control în sănătate publică, a efectuat , în perioada 6-8 iulie, un număr 19 de acţiuni de control în unităţi publice (3 unităţi de alimentaţie publică, o tabără de copii, 4 unităţi de cazare, 2 magazine, 2 întreprinderi, 6 farmacii, plus verificarea la o sesizare). Nu au fost aplicate sancţiuni.
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş a verificat, în perioada 6-8 iulie, un număr de 15 operatori economici, din care 7 operatori economici prestatori de servicii de alimentaţie publică, 4 operatori economici care prestează servicii în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, 4 magazine alimentare.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş a efectuat, în perioada 6-8 iulie iulie, controale la 7 unităţi economice, la care nu au fost găsite neconformităţi privind luarea măsurilor ce trebuie aplicate în perioadele de temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat al judeţului Timiş a intervenit pentru limitarea şi stingerea unor incendii de vegetaţie uscată în localităţile Lugoj, Făget, Cenad, Becicherecu Mic, Saravale, Deta, Voiteg, Parţa, Bazoşu Nou, Belinţ, Bârna, Saravale, Igriş, Periam, Liebling şi Tomnatic. A ars, cumulat, o suprafaţă de aproximativ 41.000 m2 vegetaţie uscată, mirişte şi fân.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.