POLITIA din TIMIS, PERCHEZITII in 15 JUDETE. CONTRABANDA si FALS in INSCRISURI!... FOTO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.03.2017 15:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii timişeni au efectuat 48 de percheziţii domiciliare, pe raza a 15 judeţe, la persoane banuite de contrabanda şi fals in inscrisuri private. In urma percheziţiilor, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor peste 70 de kg de tutun prelucrat pentru confecţionarea ţigaretelor, maşini electronice de injectat tutun, maşini de tocat tutun, unitaţi de calculator, laptopuri şi documente falsificate.

Pe 22 martie, in baza autorizatiilor de perchezitie emise de Judecatoria Lugoj, politistii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalitatii Economice şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj au descins, pe raza a 15 judeţe, efectuand 48 de perchezitii.
Au fost vizate persoane banuite de deţinere in afara antrepozitului fiscal şi comercializarea produselor accizabile, fara a fi marcate, peste limita de 1 kg. de tutun de fumat, contrabanda şi fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In fapt, incepand cu anul 2015, un barbat de 29 de ani, din comuna Coşteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi comercializat pe teritoriul Romaniei, prin intermediul internetului, 105 kg. de tutun, fara ca produsul sa fie  supus marcarii şi fara a se achita accizele aferente acestor operaţiuni.
In urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit ca mai multe persoane ar fi achiziţionat, in repetate randuri, tutun prelucrat de cel in cauza, incalcand dispoziţiile legale.
Totodata, s-a stabilit ca barbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat poliţe de asigurari pentru autovehicule inmatriculate in alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule şi diplome de calificare in campul muncii.
In urma percheziţiilor, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor peste 70 de kg de tutun prelucrat pentru confecţionarea ţigaretelor, 5 maşini electronice de injectat tutun, 2 maşini de tocat tutun, 3 unitaţi de calculator, 2 laptopuri şi documente falsificate.

Politistii au pus in aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse pentru audieri la sediul Politiei Municipiului Lugoj.
Activitatile s-au desfasurat cu sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Timiş si al politistilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Caraş-Severin, Hunedoara, Cluj, Iaşi, Tulcea, Mehedinţi, Damboviţa, Covasna, Harghita, Mureş, Prahova, Alba, Braşov şi Gorj.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.