Politia, nu treceti! Fara amenda...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.03.2014 11:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In perioada 7-9 martie a.c., peste 300 de politisti au actionat, pe raza judetului Timis, pentru depistarea, identificarea, cunoasterea si verificarea in evidentele politiei a persoanelor fara adapost, prevenirea si combaterea faptelor antisociale si evaziunii fiscale.

Astfel, au fost controlate 38 de unitati comerciale si verificate in bazele de date ale politiei aproape 300 de autovehicule.
In urma activitatilor desfasurate, politistii au constatat 36 de infractiuni si au aplicat 849 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor rutiere, incalcarea prevederilor legale privind ordinea si linistea publica, precum si pentru activitati de comert ilicit.
Valoarea totala a sanctiunilor aplicate se ridica la peste 150.000 de lei.
De asemenea, politistii  au retinut in vederea suspendarii 46 de permise de conducere si au retras 16 certificate de inmatriculare.

###

Tot in zilele de weekend, politistii rutieri au actionat pe raza intregului judet, aplicand 735 de sanctiuni contraventionale soferilor indisciplinati.
                   
Astfel, au intocmit 12 dosare penale, conducatorilor de autovehicule depistati sub influenta bauturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum si celor care se deplasau cu autovehicule neinmatriculate pe drumurile publice.
Au fost aplicate 735 de sanctiuni contraventionale, dintre care 482 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteza impuse pe anumite tronsoane de drum si 71 pentru neutilizarea centurii de siguranta.
Au fost retinute in vederea suspendarii 46 de permise de conducere, pentru conducerea autoturismelor sub influenta bauturilor alcoolice, neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depasire si depasirea limitelor legale de viteza.
De asemenea, au fost retrase 12 certificate de inmatriculare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.