Politia numara, cersetorii se inmultesc...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.07.2014 14:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţia Locala Timişoara continua acţiunile privind depistarea persoanelor care apeleaza la mila publica şi a oamenilor strazii, procedand la predarea acestora catre serviciile sociale, aşa cum prevede Legea 155/2010 a Poliţiei Locale.
Astfel de acţiuni au loc zilnic, inca de acum doi ani, efective de poliţişti locali preluand din strada aceste persoane inclusiv dupa-amiaza şi la sfarşit de saptamana, pentru a le intocmi fişe personale şi pentru a le introduce in baza de date.
In urma acţiunilor intreprinse, in primele şase luni ale anului au fost depistaţi in strada un numar de 976 cerşetori şi persoane fara adapost, cu 316 mai mulţi decat in aceeaşi perioada a anului trecut, numar care creşte in special in perioada de vara.
Deşi numarul de minori depistaţi in strada a scazut, a crescut simţitor cel al adulţilor.
Spre exemplu, numai in week-endul trecut au fost depistaţi şi preluaţi din strada un numar de 17 cerşetori şi oameni ai strazii.
O mare parte din depistarile in strada sunt şi urmari ale sesizarilor primite de la cetaţeni, care semnaleaza prezenţa acestora in diferite locaţii.
Astfel de sesizari se pot face la numarul Poliţiei Locale Timişoara 0256-968.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.