Politia rutiera a inventat un nou sport national: Vanatoarea de soferi

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.04.2013 11:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Numai în judeţul Timiş, zilnic, sute de şoferi cad pradă controalelor poliţiştilor rutieri.

În perioada 15-18 aprilie a.c., poliţiştii rutieri au întocmit 5 dosare penale, conducătorilor de autovehicule care nu posedau permise de conducere sau care conduceau autovehicule neînmatriculate.
Au fost aplicate 1205 sancţiuni contravenţionale, dintre care 605 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 222 pentru neutilizarea centurii de siguranţă pe timpul deplasării.
Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 43 de permise de conducere pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor sau pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi luminii de culoare roşie a semaforului electric.
Din cele 43 de permise reţinut, 11 au fost reţinute conducătorilor auto care depăşit viteza legală cu mai mult de 50km/h.
Au fost retrase 22 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autoturisme cu defecţiuni tehnice.
***
În zilele de week-end, poliţiştii vor continua acţiunile în cadrul campaniei preventive „Speed”, organizată la nivel european conform planului de operaţiuni  T.I.S.P.O.L., care vizează prevenirea şi combaterea nerespectării prevederilor legale privind regimul legal de viteză.
Pentru aceste acţiuni, se vor utiliza toate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospecialele din dotarea structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică, urmărind dispunerea acestora şi în sistem CASCADĂ.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.