Politia rutiera munceste si pe canicula

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.08.2012 08:59 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Pentru reducerea riscului rutier în sezonul estival 2012, pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, poliţiştii au acţionat în cursul zilei de 03.08.2012, între orele 15.00-19.00 pe D.N.6, D.J. 592, D.J.692 si în interiorul localităţilor Pesac, Periam, Variaş si Gelu.
Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Timiş, Politiei Oraş Sannicolau Mare şi din cadrul Secţiei 12 Politie Rurală Periam au acţionat în scopul depistării conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, normele legale care reglementează depăşirea, portul centurii de siguranţă şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.
Deasemenea, s-a acţionat şi pentru combaterea indisciplinei în trafic a conducătorilor de mopede şi a bicicliştilor.
Cu această ocazie, poliţiştii au depistat doi conducători auto care s-au ales cu dosare penale, unul pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care se află sub influenţa băuturilor alcoolice iar celălalt, pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat.
Au fost aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale dintre care 16 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, urmate de alte 13 aplicate conducătorilor auto care nu purtau centura de siguranţă, iar 10 amenzi au luat cei care au plecat la drum fără a avea documentele personale sau ale autoturismelor conduse, asupra lor.
Nici ceilalţi participanţi la trafic nu au scăpat de amenzi, doi biciclişti şi trei conducători de mopede fiind sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale.
Poliţiştii au reţinut şase permise de conducere, două dintre ele fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, iar alte două pentru efectuarea manevrei de depăşire în curbă cu vizibilitate redusă şi încălcând marcajul continuu. A rămas fără permis şi un conducător auto care s-a urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, iar altul că nu a respectat indicaţiile poliţistului rutier.
Spre exemplu, S.G.Marian, domiciliat in Austria, a condus un autoturism pe DN6, iar la km. 609 a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 145 km/h. A fost reţinut pemisul de conducere.
B.Szabolcs, de 26 de ani, din Variaş, judeţul Timiş, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza oraşului Sânnicolau Mare având o alcoolemie 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.