Politia rutiera raporteaza: peste 1000...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.02.2013 14:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada 28-31 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.
Astfel, au întocmit 9 dosare penale, conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autoturisme neînmatriculate pe drumurile publice.
Au fost aplicate 1090 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 418 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 215 pentru neutilizarea centurii de siguranţă pe timpul deplasării.
Totodată au fost reţinute în vederea suspendării 63 de permise de conducere, dintre care 48 au fost pentru  neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.
Printre abaterile care au presupus reţinerea permisului de conducere au fost şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, neacordarea priorităţii vehiculelor care au acest drept, nerespectarea semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau regulile de efectuare a manevrei de depăşire.
Au fost retrase 12 de certificate de înmatriculare pentru conducerea pe drumurile publice a unor autovehicule cu defecţiuni tehnice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.