Politia se ... rrromanizeaza, manca-ti-as!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.07.2013 13:46 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii din cadrul posturilor de la Lenauheim şi Saravale au preluat de la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş cele două autospeciale de patrulare distribuite de către Direcţia de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., în calitate de beneficiar al proiectului „Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de romi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic”.
În cadrul acestui proiect, la nivel naţional au fost achiziţionate 69 de autovehicule, dintre care 58 de autospeciale de patrulare Dacia Logan Laureate, 10 autovehicule de teren Dacia Duster Laureate şi un microbuz Renault Trafic Grand Passenger Expression, care au fost distribuite unităţilor teritoriale.
Două autospeciale de patrulare au ajuns la I.P.J. Timiş şi vor fi utilizate de poliţiştii din cadrul posturilor Lenauheim şi Saravale.
Autovehiculele de teren şi microbuzul au dotări standard, iar autospecialele de patrulare sunt inscripţionate cu însemnele specifice, au montate echipamente de avertizare optico-acustică şi au în dotare şi anvelope de iarnă.

În cadrul aceluiaşi proiect de promovare a conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, poliţiştii români vor parcurge cursuri în domeniul culturii şi limbii romani pentru corecta înţelegere a culturii şi tradiţiilor comunităţilor de romi din mediul rural.
Totodată, se va înfiinţa un Centru de Cultură şi Limba Romani în cadrul Centrului de Formare Profesională a Poliţiştilor “Nicolae Golescu” Slatina.
Pe parcursul proiectului vor avea loc cursuri de formare de formatori pentru instructori de poliţie de proximitate în domeniile: mediere, soluţionare a conflictelor,  drepturile omului şi probleme de gen, iar 2.500 poliţişti din mediul rural vor beneficia de cursuri de instruire în domeniul poliţiei de proximitate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.