Politia spune ca infractionalitatea stradala a scazut

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.11.2012 13:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţia Locală Timişoara a organizat astăzi o întâlnire la sediul instituţiei cu preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor consultative de cartier, la care au participat şi şeful Poliţiei Municipiului Timişoara, cms şef Sabin Bogoşel, şefii de la secţiile de poliţieşi de la şeful Serviciului de Ordine Publică de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş. 

Într-o primă fază directorul executiv al Poliţiei Locale, jr. Doru Spătaru, a făcut o scurtă prezentare a situaţiei operative, stadiul executării sarcinilor de serviciu conform atribuţiilor Poliţiei Locale, stadiul realizării indicatorilor de performanţă stabiliţi de Consiliul Local Timişoara şi principalele direcţii de acţiune ale Poliţiei Locale până la finele anului 2012.
Şeful Poliţiei Municipale, cms şef Sabin Bogoşel, a prezentat situaţia infracţionalităţii stradale comparativ cu anul trecut, care a scăzut şi ca urmare a prezenţei forţelor din sistemul integrat de ordine publică în stradă.
De cealaltă parte s-au aflat reprezentanţii cartierelor oraşului, mai precis ai cartierelor Iosefin, Plopi, Buziaşului, Steaua – Fratelia, Lipovei, Aradului, Martirilor, Fabric, Blaşcovici, Dacia, Ronaţ şi Mehala.
Cele mai importante probleme ridicate de aceştia se referă la vânzarea ţigărilor de contrabandă – Piaţa Iosefin, prezenţa cerşetorilor la Gara de Nord, circulaţia căruţelor în Plopi, existenţa rampelor de deşeuri în Calea Buziaşului – Ciarda Roşie, deşeuri, clădiri dezafectate şi câini fără stăpân în Steaua – Fratelia, turarea motoarelor şi parcarea pe trotuare în Lipovei, parcarea maşinilor şi circulaţia în zona Martirilor, curăţenia, parcările şi necesitatea înfiinţării unei pieţe pentru persoanele care vând obiecte vechi în zona Badea Cârţan.
De asemenea, parcările neregulamentare au fost semnalate şi de reprezentanţii cartierelor Aradului, Blaşcovici, Ronaţ.
Un aspect ridicat de mai mulţi dintre cei prezenţi este legat de reînfiinţarea cărţilor de imobil şi de măsurile care se vor lua în ceea ce priveşte sancţionarea proprietarilor care nu vor curăţa trotuarele de zăpadă o dată cu venirea iernii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.