POLITIA TIMIS. 2017. Infractionalitatea stradala a scazut, evaziunea fiscala a scazut, violenta a scazut, furturile au scazut, accidentele au scazut...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.02.2018 15:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Infracţionalitatea stradala, in anul 2017, a fost in scadere faţa de anul 2016, diminuarea procentuala fiind de 14,94%, spune Inspectoratul de Politie Judetean Timis.

In mediul rural, infractionalitatea sesizata a inregistrat o scadere cu aproximativ 16 %, fata de anul precedent, de menţionat fiind infractiunile economice, care au scazut cu aproximativ 8,14 %.

In ceea ce priveste siguranta participantilor la trafic, in anul 2017, s-au produs cu 2% mai putine accidente grave fata de anul 2016, in perioada analizata, au fost inregistrate creşteri la numarul persoanelor decedate in accidente rutiere, creşterea fiind de 66%.

O alta directie foarte importanta de actiune in domeniul circulatiei rutiere, a fost ridicarea gradului de disciplina in trafic, printr-o prezenta activa a politistilor pe principalele artere rutiere din judet.
Infracţionalitatea sesizata la nivelul I.P.J. Timiş, in anul 2017, a fost in scadere, inregistrand o diminuare de 6,70 %.
Astfel, sesizarile de natura economica au scazut cu 21,86 %, infracţiunile de natura judiciara cu 8,63 %, iar sesizarile de alta natura au fost cu 4,33 % mai multe fapte.

Infracţionalitatea in domeniul evaziunii fiscale a inregistrat o diminuare procentuala de aproximativ 36 %, in special la faptele privind Codul Vamal, unde intalnim o reducere de aproximativ 40 %.

In cursul anului 2017, la nivelul judetului Timis, infractiunile de mare violenta sunt in scadere, diminuarea fiind de circa 4 %.

Sesizarile din sfera criminalitatii contra patrimoniului, au inregistrat scaderi de aproximativ 6,50 % fata de anul 2016, diminuarea fiind determinata, in principal, de reducerea semnificativa a infracţiunilor de furt, cu 6 % mai puţine.
De asemenea, se consemneaza scaderi şi in cazul furturile din auto, unde diminuarea procentuala este de circa 11 % si in cazul furturilor din societati comerciale, de aproape 3,2 %.

In ceea ce priveste principalele infractiuni sesizate la regimul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase, in cursul anului 2017, fata de anul anterior, se consemneaza o creştere procentuala de aproximativ 132 %.
Pe linia combaterii delictelor silvice, in perioada analizata, s-a inregistrat o creştere de 25 %, lucratorii compartimentului specializat confiscand aproape 544 de metri cubi de material lemnos.

In perioada analizata, parcul auto al inspectoratului (inclusiv al structurilor deservite logistic) a fost reinnoit cu 31 de autospeciale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.