Politia Timis a mai pus-o de-o prevenire de peste 79.000 de lei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.03.2014 15:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Peste 400 de politisti au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de peste 79.000 de lei, pe raza municipiului Timisoara.

In data de 14 martie a.c., 423 de politisti au actionat pentru depistarea, identificarea, cunoasterea si verificarea in evidentele politiei a persoanelor fara adapost, prevenirea si combaterea faptelor antisociale si evaziunii fiscale.
Totodata, politistii rutieri au desfasurat activitati in scopul prevenirii accidentelor produse pe fondul nerespectarii normelor rutiere.
Cu aceasta ocazie, au fost controlate 78 unitati comerciale si verificate in bazele de date ale politiei peste 258 de autovehicule.
In urma controalelor efectuate, politistii au constatat 16 infractiuni si au aplicat 726 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor rutiere, incalcarea prevederilor legale privind ordinea si linistea publica, precum si pentru activitati de comert ilicit.
Valoarea totala a sanctiunilor aplicate se ridica la peste 79.000 de lei.
Totodata, politistii rutieri au retinut in vederea suspendarii 58 de permise de conducere si au retras 7 de certificate de inmatriculare.
***
In data de 15 martie a.c., in urma verificarilor efectuate la o societate comerciala din Timisoara, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, au constatat ca in perioada 2012 martie - 2013 martie, societatea a retinut si nu a virat in termen, de 30 de zile, catre bugetul consolidat al statului, suma de 64.089 lei, reprezentand impozite.
In cauza politistii au intocmit dosar penal pentru retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa.
Totodata politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au verificat 9 societati comerciale, avand ca obiect de activitate comercializarea bauturilor alcoolice si a tutunului, ocazie cu care au fost aplicate 10 sanctiuni contraventionale in valoare de 24.000 de lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.